Logo

Skizofreni

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvilke symptomer er de mest karakteristiske?

Skizofreni er den i social henseende vigtigste sindssygdom (psykose), fordi den ofte forløber kronisk, og fordi så mange patienter med denne lidelse må opholde sig i lang tid på institution.

Tidligere kaldte man skizofreni for ungdomssløvsind, fordi den ofte begynder hos unge mennesker.

Skizofreni kan have mange forskellige symptomer, som kan optræde samlet eller hver for sig. Et af de mest karakteristiske er, at den syge isolerer sig fra omverdenen og er helt optaget af sin egen tankeverden. Det symptom kaldes for autisme.

Et andet karakteristisk træk er, at patienten ofte mener at høre stemmer, som forekommer ham virkelige (hørelseshallucinationer).

Skizofreni behandles i vore dage dels med psykofarmaka og dels ved, at man prøver at modvirke isolationstendenserne ved hjælp af arbejde.

Man ved ikke, hvad der er årsag til skizofreni, men et arveligt anlæg menes at være en forudsætning for at få sygdommen.

I hele befolkningen er risikoen for skizofreni l procent, hvilket vil sige, at en ud af hver hundrede får sygdommen, hvis de lever længe nok. Man kan have arveanlæg for lidelsen uden at få den. Der må også en provokerende årsag til, før den kommer til udbrud.

Skizofreni er i dag en sygdom, som i nogle tilfælde kan bedres væsentligt, men ofte vil det i så fald være nødvendigt, at patienten vedbliver med at tage sin anti-psykotiske medicin livet igennem.

I øvrigt er det af stor betydning, at den helbredte patient ikke mødes med modvilje eller mistro, men accepteres af sin familie og sine arbejdskammerater. Men på det punkt er de fleste endnu ikke så forstående, som de burde være.

• Se sindslidelser.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.562 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her