Logo

Skinnebenssår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvordan behandler man skinnebenssår?

Skinnebenssår kan være vanskelige at helbrede og stiller store krav til patienternes tålmodighed. Sårene kommer i reglen af dårligt blodomløb i benene, for eksempel forårsaget af blodpropper eller åreknuder.

Læge Holger Ove Bisgaard, der levede fra 1880 til 1943 og praktiserede i Glamsbjerg fra 1910, blev kendt for sin indsats i behandlingen af kroniske skinnebenssår med massage og forbinding til stimulation af kredsløbet i de overfladiske blodårer. Nogle læger bruger stadig Bisgaards metode.

Sårene optræder ofte sammen med eksem, der også kan skyldes, at blodcirkulationen er dårlig. Patienter med skinnebenssår skal ligge højt med benene om natten. Selvom sårene kan være vanskelige at helbrede, lykkes det ved den rigtige behandling dog til sidst i langt de fleste tilfælde.

Særlig hårdnakkede er skinnebenssår, når de optræder hos sukkersygepatienter.

Man kan forsøge med hudtransplantation, som det i nogle tilfælde lykkes at få indhelet under gunstige forhold, men såret gendanner sig, når området bliver belastet.

Diabetikere bør være særlig omhyggelige med at undgå at få sår på ben og fødder, og får de det alligevel må de søge speciallægehjælp (ortopædkirurg, plastikkirurg eller karkirurg).

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.823 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her