Logo

Pubertet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvad forstår man ved overgangsalderen hos unge?

Puberteten er udviklingen fra barn til kønsmoden voksen, og dens begyndelse for pigers vedkommende er den første menstruation og for drenges vedkommende den første afgang af sæd.

Nogle er kønsmodne i 12 års alderen, andre først i 16-17 års alderen, og piger er i reglen tidligere kønsmodne end drenge, men pubertetens indtræden er højst forskellig hos de enkelte.

Gennemsnitsalderen for kønsmodningen er faldet med ca. 3 år i løbet af det sidste århundrede, og det menes, at dette står i forbindelse med den hævede levestandard, der har bevirket, at børn får en bedre ernæring end tidligere.

Psykisk kan pubertetsårene være særdeles belastende, fordi der optræder stærke drifter samtidig med, at den unge er meget følsom af sind, så der kan komme reaktioner, som de voksne kan have vanskeligt ved at forstå.

Man skal i hvert fald ikke undervurdere styrken af den unges forelskelse, og man må også tage hensyn til den unges brydsomme forsøg på at finde sig selv, der i perioder kan give sig udslag i overdreven selvoptagethed.

De fleste unge har brug for megen overbærenhed og forståelse fra forældrenes side i kønsmodningsperioden, der ofte falder sammen med en kraftig forøgelse af væksten, som kan medføre en vis, forbigående legemlig klodsethed.

Mange unge lider i den periode også uforholdsmæssigt stærkt under uren hud, der kan give dem mindreværdsfornemmelser og en næsten sygelig sårbarhed.

Pubertetsårene kan ofte være tilværelsens allervanskeligste periode.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her