Logo

Psykotiske børn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvordan kan sindslidelser ytre sig hos børn?

I sjældne tilfælde begynder psykosen skizofreni allerede i barnealderen og medfører alvorlige kontaktforstyrrelser; men kun forløbet på længere sigt kan afgøre den endelige sygdomsbestemmelse, altså om barnets skizofreni også vedvarer i voksenalderen.

Der forekommer også hos nogle børn en sygelig indesluttethed (autisme), som ikke er skizofreni, og som har bedre helbredelsesmuligheder.

På de børnepsykiatriske afdelinger findes der også børn med psykotiske symptomer, som kan ligne skizofreni, men som skyldes følgerne af en hjernebetændelse, fremkaldt af en virus.

De kan have voldsomme karakterforandringer med stor hensynløshed og provokerende adfærd. Undertiden kan de være direkte farlige, og de kan ødelægge miljøet på enhver institution.

Disse børn modnes ofte tidligt seksuelt. Ikke helt sjældent er sådanne børn kommet på en åndssvageanstalt, hvor de har tilpasset sig bedre end andre steder, skønt deres intelligens er normal.

De bliver først roligere, når de som ældre får Parkinsonisme (rystelammeise) på grund af deres hjernebeskadigelse.

Behandlingen retter sig da mod Parkinsons sygdom, for eksempel ved brugen af midlet Levo-Dopa,

Børn med eftervirkninger af hjernebetændelse må nødvendigvis behandles på lukkede institutioner. Ofte optræder deres anfald kun periodevis og skønt de er meget lidt påvirkelige af pædagogiske foranstaltninger, kan man ikke afvise muligheden af, at nogle kan helbredes til en forholdsvis normal social tilværelse. Andre ender måske i kriminalitet.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.897 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her