Logo

Orgasme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvad vil det sige at opnå orgasme?

Manden opnår orgasme (erotisk udløsning) gennem en påvirkning af følenerverne i penis.

Når en normal mands penis pirres tilstrækkeligt længe, kommer der orgasme med sædudtømning.

Nogle mænd opnår hurtigt orgasme, andre forholdsvis sent. Det er dels individuelt, dels aldersbetinget, men det kan også i nogen grad styres af viljen.

En mand, der er steriliseret, og hvis kønsliv er uændret, hvad det normalt er efter en sterilisation, opnår orgasme på samme måde som før med udtømning af sædvæske i samme omfang som tidligere. Der er blot ikke sædceller i sædvæsken, og den er derfor ikke befrugtningsdygtig.

Nogle seksualforskere hævder, at kvindens orgasme altid udløses fra en pirring af klitoris, det lille tapformede fremspring, der findes forrest mellem de to små skamlæber og i de fleste tilfælde er helt skjult af de ydre skamlæber (se klitoris).

Andre har ment, at også pirring af skeden (vagina) kan spille en rolle for opnåelse af orgasme, men det er vist givet, at for de fleste spiller klitoris den største rolle.

Stemningen og følelsen overfor seksualpartneren er i reglen af langt større betydning for kvinden end for manden ved opnåelse af orgasme. Kvinden skal i langt højere grad end manden være erotisk vakt og være åndeligt og legemligt forberedt, før hun indleder kønsakten. Der skal inden samlejet blandt andet komme en sekretion fra skeden, der bevirker, at dens normale tørhed forsvinder.

Selve orgasmen er en kortvarig, men intens lystfølelse. der kan vare fra 3 til 10 sekunder.

Derefter vil manden i nogen tid ikke være i stand til at opnå orgasme, mens mange kvinder efter ret kort tids forløb kan opnå en ny orgasme.

Opnåelse af orgasme er hos begge parter betinget af veloplagthed og psykisk overensstemmelse. Sygdom, træthed og uoplagthed udelukker orgasme, der nok må siges at være et både legemligt og sjæleligt overskudsfænomen.

Der findes i vore dage blandt mange mennesker en vis orgasme-dyrkelse, der vil gøre orgasmen til et mål i sig selv, og som stærkt overvurderer betydningen af at opnå orgasme.

Men erotisk samvær er nu engang ikke et forbrugergode på linie med nydelsesmidler, men et dybt personligt forhold imellem to mennesker, der føler sig knyttet sammen af andre bånd end de rent erotiske og ikke blot opfatter hinanden som brugsgenstande.

Et godt erotisk forhold er ikke noget, som uden videre kan etableres med hastigt skiftende partnere. Det kræver en vis tilpasning i nogen tid, men er også afhængigt af noget udefinerligt, en samstemthed mellem parterne.

Hos dyrene tjener parringen udelukkende eller næsten udelukkende forplantningen, mens den hos menneskene også kan styrke sammenholdet og være den naturlige følge af stærk gensidig sympati.

Der er intet i vejen for, at ømhedstrangen hos ældre ægtepar kan tilfredsstilles gennem legemlig kontakt, uden at nogen af parterne absolut behøver at opnå orgasme, eller ved, at blot den ene af parterne opnår det.

• Se i øvrigt kønsorganer og seksuallivet.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.352 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her