Logo

Hypnose

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Er alle mennesker modtagelige for hypnose?

Hypnose er en søvnlignende bevidsthedstilstand, trance, som kan fremkaldes hos nogle mennesker (måske op imod 80 procent af alle) ved beroligelse, opmærksomhedsafledning og en speciel suggestion.

Et menneske i dyb hypnose kan overtales til at udføre visse handlinger, som vedkommende ikke kan huske bagefter, men man kan dog næppe hypnotisere en ikke-kriminel person til at begå forbrydelser, der strider imod vedkommendes normale moralske indstilling, og i øvrigt er det kun et fåtal, der kan bringes i dyb hypnose.

Under hypnosen kan hypnotisøren fremkalde uimodtagelighed for smerter, men for eksempel også hudrødme og forbrændingsblærer på huden ved hjælp af en dråbe koldt vand, hvis han til den hypnotiserede siger, at det er kogende olie.

Hypnose har i lang til været i miskredit blandt forskere, fordi den så ofte har været udnyttet smagløst og ukritisk til underholdningsformål, men den har i andre kulturer spillet en rolle i lægekunsten, og såkaldte medicinmænd har i vid udstrækning benyttet sig af hypnose, der kan give forbløffende resultater på kort sigt.

Også psykoanalysens fader, Sigmund Freud, benyttede en tid hypnose, for at afdække såkaldte fortrængte komplekser, men forlod den til fordel for den længerevarende psykoanalyse.

Nogle moderne psykiatere anvender undertiden hypnose, for eksempel i form af narkoanalyse, idet man giver I patienten et afslapningsmiddel (et let sovemiddel), der løsner tungebåndet.

Hypnose spiller dog en betydelig mindre rolle i de psykiatriske helbredelsesmetoder, end folk i almindelighed tænker sig, idet de betragter hypnose som noget mystisk og uforklarligt, skønt det for nogle mennesker er en forholdsvis normal reaktion på en kraftig suggestion.

I øvrigt bør det ikke være alle og enhver, der giver sig af med hypnose, da der godt kan ske psykiske skader ved forkert behandling.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.025 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her