Logo

Hjertefejl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvilke fejl kan der forekomme i hjertets virksomhed?

Hjertet kan have medfødte eller senere opståede defekter, der under et betegnes som hjertefejl.

Der kan således være fejl ved hjerteklapperne, opstået som en følgevirkning af gigtfeber, en sygdom, som nu på grund af antibiotikabehandlingen er blevet sjældnere.

En forsnævring af for eksempel mitralklappen, mitralstenose, som nedsætter hjertets arbejdsevne, kan nu udbedres ved operation, og defekte hjerteklapper kan udskiftes med nye klapper, enten fra dyr eller kunstige klapper af plasticstof for eksempel teflon.

En halv procent af alle nyfødte har hjertefejl. I mange tilfælde er der hul i hjerteskillevæggen, så iltet blod blandes med ikke-iltet, men også det kan nu rettes ved en operation, så de såkaldte "blå børn", som før i tiden gik en tidlig død i møde, nu kan helbredes og imødese et langt liv som helt raske.

Hjertekirurgien har i de sidste 30 år været i rivende udvikling, dels på grund af forbedret teknik og dels på grund af øget viden og forfinede diagnosticeringsmetoder.

Et vigtigt hjælpemiddel har været hjerte-lunge-maskinen, der tillader hjerte kirurgen at operere på et tomt hjerte, idet maskinen sørger for, at patientens hjerne og andre organer forsynes med frisk iltet blod under operationen.

• Se hjerte-lunge-maskine.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her