Logo

Frossen skulder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

. Kan en frossen skulder nogen sinde helbredes?

En frossen skulder er en dansk oversættelse af den gængse engelske betegnelse »frozen shoulder«. Det er en bindevævslidelse i skulderkapslen. Dens rette lægelige betegnelse er pariarthrosis humero-scapularis.

Lidelsen giver stærke smerter i skulderen, hvis bevægelighed på grund af smerterne er nedsat.

Smerterne ved en frossen skulder er værst om natten, og det smertefulde stadium kan vare fra to til ni måneder.

Derefter optræder der som regel et stadium uden smerter, men med nedsat bevægelighed i skulderen i nogle måneder, hvorunder sygdommen gradvis forsvinder helt af sig selv.

Hos nogle er helbredelsen fuldkommen, hos andre kun sådan, at tilstanden bedres så meget, at den er til at leve med.

Lægerne har forskellige behandlingsmuligheder, lige fra medicin af forskellig slags og til varme, ultralyd og fysiurgiske behandlinger. I kortere tid kan der også gives smertestillende midler.

Selvom forløbet af lidelsen er langvarig, ender det dog næsten altid med helbredelse.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
498716-03-2013 06:12:57 jytte Sørensen
Jeg synes ikke beskrivelserne af symptomerne er så forskellige på hjemmesiderne, det er behandlingsdelen der bærer præg af lægernes viden og speciale. Jeg tror (og det står der jo også) at sygdommen ter sig forskelligt fra patient til patient. Og vi har forskellig smertetærskel, forskellige jobs etc. Det hjalp mig meget at læse om symptomerne - troede det var mig der var pjevset og var dybt frustreret over at intet hjalp. Sad faktisk og græd af lettelse da jeg læste artiklen af Bo Sanderhoff Olsen fra Herlev sygehus i fysioterapeuternes fagblad nr 12, 2011.
498815-03-2013 19:39:24 Vivi
Hej. De problemer som du beskriver er det samme som jeg har. De første måneder gik jeg rundt om natten og holdt min arm og græd meget, så smertefuldt var det. Jeg vågner stadig om stadig om natten pga armen men kan nu bare vende mig og falde i søvn igen. Ingen kan sætte sig ind i, hvor smertefuld en frossen skulder er, hvis de ikke har prøvet det og mange har slet ikke om sådan en sygdom. Jeg har været inde på flere netsider og læse om sygdommen, men synes bare at der står lidt forskelligt fra de forskellige læger.
498915-03-2013 18:22:03 jytte Sørensen
Hej. Jeg synes ikke jeg havde svie i hverken skulder eller arm. Det er svært at beskrive smerten, den var lidt diffus, skulderen var nærmest snurrende og føltes varm indeni når jeg holdt den i ro. På et tidspunkt havde jeg fornemmelsen af en stor byld i overarmen. Min arm blev hurtig bevægelseshæmmet - det gjorde SÅ ondt. Alle bevægelser gjorde ondt. Kunne ikke køre bil, ikke få (stramt) tøj på/af,svært ved bad, hårvask, at blive tørret. Heldigvis var det venstre arm (er højrehåndet) men jeg var nødt til at sygemelde mig. Dels pga den stort set manglende nattesøvn og så pga mit arbejde i en specialbørnehave. Armen skulle helst være klistret til kroppen og kunne kun løfte den lidt fremad. jeg gik meget med hånden i bukselinningen!
Har du læst om de forskellige faser i forløbet? Lyder som du er i fase 2, det var dér jeg blev opereret - og det er jeg rigtig glad for. Genoptræningen var hård ja, men efter 12 uger kunne jeg passe mit arbejde med både løft, forflytninger og børnenes uforudsete bevægelser.
499015-03-2013 08:41:59 Vivi Brüggemann
Hej Jytte Tak for din melding. Jeg fik indsprøjtninger lige før jul i begge sider af skulderen, for at afhjælpe på de smerter. Jeg har gået til akupunktør, som tog den værste smerte om natten, men det er bare ikke godt at få akupunktur, hvis man bagefter skal ud i den kulde, som vi har i øjeblikket, så er det spildt. Men i øjeblikket har jeg stramning i armen samt svien i skulderleddet. Kunne godt tænke mig at vide, om du har haft det samme..
499114-03-2013 20:57:32 jytte Sørensen
Jeg havde en frossen skulder sidste år. Store smerter, ingen nattesøvn og stor bevægelseshæmning. Efter 4-5 mdr med smerter, hvile, varme, is, fysioterapi, piller etc. blev jeg henvist til ortopæd, med henblik på indspøjtning af binyrebarkhormon. Ortopæden anbefalede operation, den blev foretaget ugen efter. Derefter 12 ugers (hård) genoptræning hjemme og ved fysioterapeut. Derefter kunne jeg genoptage mit arbejde - lidt hæmmet men ingen smerter. den sidste stivhed og manglende bevægelse skulle forsvinde når skulderen begynder at tø op. Jeg har ikke fortrudt mit JA til operationen!
499228-02-2013 11:33:40 Vivi Brüggemann
Jeg har i snart 5 mdr. en frossen skulder, de værste smerter er væk, men vågner stadig om natten med urolig arm. For tiden stikker det meget forskellige steder i hele armen og summer i fingrene. for øjeblikket føler jeg en trækken i midten af overarmen og den er ikke så rar, kan og mærke det når jeg går. Er der andre der har oplevelser med deres frossen skulder?

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her