Logo

Frigiditet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Er der faktisk ingen frigide kvinder?

Erotisk kolde kvinder eller kvinder, som ikke kan opnå fuld tilfredsstillelse ved samleje (orgasme), kaldes frigide.

Men i virkeligheden eksisterer der måske ingen eller så godt som ingen frigide kvinder, hvis de fik de rigtige mænd, der forstod at vække dem erotisk efter først at have vundet deres fulde hengivenhed, eller som de blev meget forelskede i.

På en måde beror frigiditet hos kvinden altså på mangler hos manden eller er i hvert fald psykisk og meget sjældent organisk betinget. Hormonbehandling hjælper som regel ikke overfor frigiditet.

Manglende samlejeteknik er en almindelig årsag, men angsten for at blive gravid kan også afholde en kvinde fra at give sig helt hen til manden og derved opnå orgasme, som ikke kommer af sig selv.

Der findes kvinder, som på grund af en chokerende oplevelse i opvæksten har fået modvilje imod mænd og derfor vanskeligt kan give sig helt hen erotisk.

En kvinde kan være frigid i forhold til en bestemt mand, der ikke tiltaler hende, men ikke overfor en mand, som hun synes om. Hos kvinden er der i almindelighed en langt stærkere forbindelse mellem sympati og erotik end der er hos mange mænd, hos hvem erotisk opstemthed og særlig hengivenhed overfor partneren ikke behøver at følges ad.

Endelig findes der en gruppe kvinder, som er følelseskolde overfor mænd, men ikke overfor andre kvinder. De kaldes lesbiske efter øen Lesbos i det ægæiske hav, hvor kvindelig homoseksualitet skal have været udbredt i oldtiden.

• Se orgasme og seksualitet.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.625 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her