Logo

Dødshospitaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Engelsk ide, der har mødt modstand her i landet

 

Dødshospitaler er et uheldigt dansk udtryk for de engelske Hospice's (hospitser), hvor man giver dødssyge kræftpatienter en smertebehandling og pleje, så den sidste del af deres liv ikke bliver pinefuld, men meningsfyldt.

Dette opnås ved, at man giver de smertestillende midler som en forebyggende foranstaltning, så smerterne slet ikke får lov til at indfinde sig, og samtidig hjælper og støtter de døende og deres pårørende på enhver tænkelig måde uden at plage de døende med en formålsløs og generende behandling.

Mange danske læger har stor sympati for at overføre ideen til Danmark, idet meningen jo ikke er at -stuve de døende af vejen-, men tværtimod at give dem et så normalt liv som muligt og også stå til rådighed med hjælp, hvis de vil blive i egne hjem, så længe som det er muligt. De kan, som de selv ønsker det, veksle med at være hjemme og på hospicet og til enhver tid få den bistand, som de behøver.

Tanken om særlige hospitaler for de døende (i »terminalstadiet«) har hidtil mødt modstand fra politisk hold i Danmark, blandt andet under henvisning til, at der er forskelle på engelsk og dansk mentalitet.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her