Logo

Calmettevaccination

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvad er en Calmettevaccination, og hvad tjener den til?

 

Lungetuberkulosen, som var en meget farlig smitsom folkesygdom i begyndelsen af dette århundrede, er nu næsten helt udryddet. Man må gå ud fra, at hovedårsagen hertil er, at tuberkelbacillen øjensynlig har mistet en stor del af sin farlighed, men også den forbedrede hygiejne og de bedrede helbredelsesmetoder har spillet en rolle.

 

Man finder det dog stadig nødvendigt at vaccinere imod tuberkulose, og en Calmettevaccination foretages ved, at der ind under overhuden sprøjtes en opløsning af 0,1 milliliter kvægtuberkulosebaciller, som er gjort ufarlige, men som dog kan beskytte imod tuberkulose i mindst ti år.

Vaccinationsbeskyttelsen siges at være effektiv i op imod 80 procent af tilfældene, og det er navnlig spædbørn, som man ønsker at beskytte: Hvis de nemlig skulle blive smittet med tuberkulose, er der hos ganske små børn en betydelig fare for, at tuberkulosen breder sig til hjernehinderne, så barnet kan dø af tuberkuløs meningitis. Børn kan calmettevaccineres ganske få dage efter, at de er født.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
499819-08-2014 00:18:42 Nils bangsholt
I 1948-49 blev jeg vaccineret mod tuberkulose . Mit spørgsmål er ,virker denne vaccination endnu. Venlig hilse N.Bangsholt

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her