Logo

Penicillin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvordan virker penicillin? Penicillin er en organisk syre, der er fremstillet af mugsvampearten penicillium, og det har vist sig at være et effektivt og ugiftigt antibiotikum, Penicillin kan nu fremstilles syntetisk.

Penicillin hindrer væksten af streptokokker, stafylokokker, pneumokokker, gonokokker og syfilissmitstoffet, men er virkningsløst overfor visse bakteriearter og overfor virus.

Nogle af de bakteriearter, som penicillin tidligere har kunnet bekæmpe effektivt, har udviklet modstandsdygtighed overfor penicillin og andre antibiotika, og disse bakterier kan så at sige smitte hinanden med resistens, hvilket nogle steder har ført til de frygtede hospitalsinfektioner, der kun kan bekæmpes med gennemført hygiejne og pinlig renlighed.

Penicillin bør kun bruges, når det er nødvendigt, da gentagen brug af det kan fremkalde penicillin-overfølsomhed, og de patienter, der er allergiske overfor penicillin, må overhovedet ikke få det, da det så kan fremkalde anafylaktisk chok og patientens død.

Penicillin-overfølsomme patienter må derfor sørge for i tide at gøre opmærksom på, at de har denne overfølsomhed.

Penicillinets virkning blev opdaget af den engelske bakteriolog Alexander Fleming i 1929, idet han lagde mærke til, at mugsvampe ødelagde nogle af hans bakteriekulturer, og deraf drog den slutning, at visse former for mug var bakteriedræbende.

Fleming, der døde i 1955, fik i 1945 Nobelprisen i medicin sammen med Howard Florey og Ernest Chain, som under anden verdenskrig fandt frem til metoder, der gjorde det muligt at masseproducere penicillin og dermed redde masser af mennesker, der tidligere ville være døde af infektionssygdomme som for eksempel lungebetændelse.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.434 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her