Logo

Fladlus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvordan smittes man med fladlus?

Af de tre lusearter, der snylter på mennesker, hovedlus, kropslus og fladlus, er fladlusen den kraftigste om end ikke den største.

Den lever i hårene omkring kønsorganerne og er en til halvanden millimeter stor, så den kan ses med det blotte øje.

Populært kaldes den fladbuk.

Den er udstyret med særlige gribetænger på de to bageste ben og er let at påvise, og dens æg kan ses i kønsorganernes behåring som små pæreformede dannelser.

Fladlus overføres som regel ved kønslig kontakt, og de mærkes gennem den stærke kløe, der fremkommer, når de suger blod.

Er der mange fladlus, kan man undertiden se små blå pletter på huden. De skyldes blodfarvestoffet hæmoglobin, der af et sekret fra fladlusene omdannes til et blåt farvestof.

Fladlusene kan fjernes ved at gennemvæde hårene med en DDT-opløsning (Klofenotan eller Ivoran). Behandlingen må gentages efter otte dages forløb, da midlerne ikke kan dræbe æggene.

Hos mænd med stærk behåring kan fladlusene brede sig til arme og ben, ja, endda til øjenbrynene. Så må naturligvis alle de behårede steder gennemvædes med den lusedræbende væske.

Man kan blive smittet med fladlus, hvis man kommer i en varm seng umiddelbart efter, at en person, der har haft fladlus, har benyttet den.

Fladlus er varmekrævende snyltere, der som regel overføres ved seksuel kontakt, men mange er også blevet smittet på anden måde.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.971 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her