Logo

Sovemidler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvad er virkningen af overdreven brug?

Sovepiller, det vil sige tabletter med de stoffer, som lægerne kalder for sedativa og hypnotika, herunder barbitursyre-derivater, bør principielt ordineres i små doser og for kortere tid og kun til patienter, som lægen kender.

En del medicin, herunder sovemidler, fører til såkaldt toleransudvikling, hvilket vil sige, at medikamentet virker svagere og svagere for hver gang, man tager det, så man må have en stadig større dosis for at opnå samme virkning. Holder man pludselig op med at tage midlet, kan man får abstinenssymptomer, og de kan også optræde selvom der ikke har været tale om medicinmisbrug i sædvanlig forstand.

De såkaldte barbitursyrefri sovepiller har ikke andre fordele frem for barbituraterne end, at de er mindre giftige og derfor mindre egnet til at begå selvmord med. Også de giver tilvænning og afhængighed.

Har man taget sovepiller til stadighed og vil holde op med det, kan der godt gå op til et par uger, før den normale søvnighed indtræder. Man bør derfor trappe af og afvænne sig lidt efter lidt.

Jo længere tid man tager sovepillerne, des flere problemer vil man få, når man holder op med dem. Derfor bør man aldrig tage sovepiller hver aften. Man kan alt for let blive forfalden til dem, og deres sløvende virkning kan vare i flere dage, hos ældre patienter endog i ugevis.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her