Logo

Seksuelle afvigelser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvilke er de almindeligst forekommende?

Ligesom der kan ske en fejludvikling legemligt og psykisk, kan det også forekomme på det seksuelle område, men disse afvigelser vil oftest samtidig vise sig at være psykiske.

Abnorm stærk seksualdrift er oftere sjæleligt end legemligt betinget, og abnormt svag seksualtrang kan nok i nogle tilfælde skyldes organiske mangler, men vil også hyppigst være af psykisk art.

Kvindens kønskulde (frigiditet) skyldes således oftest uvilje mod den mand, hun lever sammen med, og ville ikke være til stede overfor en anden og foretrukket partner.

På lignende måde er mange mænds impotens rent psykisk betinget og skyldes frygt, for eksempel for ikke at kunne leve op til kvindens erotiske forventninger (impotens på grund af præstationsangst) eller overdreven hensynsfuldhed over for en kvinde, som manden føler sig underlegen over for, og som han er bange for at tilføje overlast.

Ændringer i kønsdriftens styrke skyldes således sjældent, at produktionen af kønshormoner er for lav, men har næsten altid psykiske årsager, som det kan være særdeles indviklet at efterspore og fjerne.

Man kan ikke kalde det for unormalt at have erotiske problemer, for det har så godt som alle mennesker, men man kan derimod nok kalde visse seksuelle adfærdsformer for unormale.

Det gælder for eksempel for homoseksualitet. Nogle få procent af enhver befolkning er homoseksuelle, og det gælder både kvinder og mænd. Det vil sige, at de kun tiltrækkes erotisk af individer af samme køn, kvinder af kvinder og mænd af mænd. Nogle er dog biseksuelle, hvilket vil sige, at de kan føle erotisk overfor både kvinder og mænd.

En anden afvigelse er den såkaldte transvestitisme, en erotisk betinget trang til at klæde sig ud i tøj, som er karakteristisk for det modsatte køn. Både homoseksuelle og heteroseksuelle kan være transvestitter.

Af andre abnormiteter kan nævnes pædofili, en trang til seksuel omgang med børn, zoofili, en trang til kønslig omgang med dyr, også kaldet sodomi, gerontofili, som er en seksuel tiltrækning mod gamle mennesker, og nekrofili, erotisk tiltrækning overfor døde.

Til de seksuelle afvigelser regnes også incest, mere kendt under betegnelsen blodskam, det vil sige seksuel omgang med nært beslægtede, men denne afvigelse er mere af social karakter end af psykisk art, selvom den måske særligt hyppigt forekommer blandt psykisk unormale. I andre kulturer, for eksempel den old-ægyptiske, var incest accepteret, idet faraonerne kunne gifte sig med deres søstre.

Endelig er det unormalt at være exhibitionist, det vil sige at have seksuel tilfredsstillelse ved at blotte sine kønsdele for andre.

En anden afviger er den såkaldte lurer eller -voyeur-, det vil sige en person, der har erotisk tilfredsstillelse ved at se andres erotiske samvær.

Den seksuelle afvigelse at have trang til at stjæle beklædningsgenstande fra det andet køn, kaldes for fetishisme, idet det stjålne, for eksempel et par trusser, kaldes for fetish, og repræsenterer den, det er stjålet fra, men i øvrigt kan have en erotisk værdi i sig selv for fetishisten.

Masochisme er en seksuel tilfredsstillelse ved at blive pint af andre, og sadisme, en seksuel tilfredsstillelse ved at pine andre, er også seksuelle abnormiteter. De kan undertiden begge være til stede i en og samme person, og begge fænomener kan i svag form findes hos et stort antal mennesker.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.211 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.