Logo

Samleje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvad er forudsætningerne for et vellykket samleje?

Samleje, kønslig omgang (parring) kaldes i lægesproget for coitus.

Forud for coitus må nogle ufrivillige funktioner hos begge parter stimuleres. Mandens penis fyldes med blod (i særlige svulmelegemer), så den rejser sig (erigerer), og kvindens skede afsondrer væske og ændrer form, så penis kan føres ind i skeden.

Ved afslutning af coitus udtømmer manden med sæden (ved den såkaldte ejakulation) op imod 400 millioner sædceller (spermier) i kvindens skede.

Forudsætningen for, at et samleje kan føles vellykket af begge parter, er, at den rette stemning på forhånd er til stede, at de begge føler tryghed, har god tid og nærer tillid til hinanden og til hele situationen.

En vis teknik er dog også nødvendig, og uvidenhed på det felt, som tidligere blev anset som et tegn på uskyld hos kvinden, kan være med til helt at ødelægge et godt erotisk forhold. Kvindens holdning er nemlig afgørende for, hvor god en elsker manden er. Er hun for eksempel utålmodig, kan hun gøre ham så nervøs, at han for en tid helt mister sin erotiske evne.

Mellem to, der elsker hinanden, og som er alene sammen, er der intet, der kan være uanstændigt eller anstødeligt, når de begge kan acceptere det.

Selve samlejestillingen vil oftest være af underordnet betydning, hvis både kvinden og manden er sunde og raske, men hvis kvinden af en eller anden grund har smerter under samlejet, kan det være hensigtsmæssigt at ændre på stillingen, eventuelt lade kvinden vende ryggen til manden, så han indfører penis i hendes skede bagfra.

Den almindeligst anvendte samlejestilling er ansigt til ansigt med kvinden liggende underst med spredte ben, mens manden ligger ovenpå og støtter på albuerne (på begge sider af kvinden).

Men et samleje kan foregå i enhver tænkelig stilling, liggende, stående, siddende og knælende, når blot det er muligt for manden at indføre penis i kvindens skede.

I østerlandske elskovsbøger og på antikke græske og romerske vaser og andre brugsgenstande er der opregnet og afbildet i hundredvis af forskellige samlejestillinger.

Det er naturligvis kun en del af dem, der lader sig praktisere af alle mennesker, og man er ikke unormal eller erotisk underlødig, fordi man ikke kan anvende alle de op imod et par hundrede samlejestillinger, der findes beskrevet.

Når manden lider af for tidlig sædafgang, er der læger, som anbefaler, at samlejet foregår på den måde, at manden ligger på ryggen, og at kvinden sætter sig overskrævs på ham og indfører hans erigerede penis i skeden og derefter sidder stille lidt, inden samlejet gennemføres. Denne stilling er mindre krævende for manden.

Men alle stillinger og holdninger er anvendelige, når de af parterne føles ønskværdige, om det så blot er for variationens skyld og af hensyn til fornyelsen af det erotiske samvær.

• Se kønsorganer, orgasme og seksuallivet.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.237 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her