Logo

Prostatahypertrofi - prostata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blærelidelse hos ældre mænd

Blærehalskirtlen, der kun findes hos manden, er en kastaniestor kirtel, der omgiver urinrøret lige under urinblæren. Den producerer sædvæske, hvori den sæd, der kommer fra testiklerne, tilblandes.

Hos mange mænd sker der med alderen en forstørrelse af blærehalskirtlen, en tilstand, der kaldes prostatahypertrofi. Årsagen til, at kirtlen svulmer op, er ukendt, men den kan vokse så meget, at vandladningen vanskeliggøres.

En mand med prostatahypertrofi vil først mærke lidelsen ved, at han skal lade vandet oftere end før og flere gange hver nat. Lidelsen kan blive så svær, at patienten ikke kan tømme blæren, men må have den tømt ved hjælp af et kateter, et langt tyndt rør, der føres op i blæren gennem urinrøret i penis.

Prostatahypertrofi kan afhjælpes gennem en operation, som helst bør foretages, mens patienten endnu er l forholdsvis god kondition.

Undertiden skyldes vandladningsbesværet prostatakræft, der udvikler sig meget langsomt over flere år, og som man kan modvirke ved behandling med det kvindelige kønshormon østrogen.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her