Logo

Opium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvorfra kommer opium? Mennesket er den eneste skabning, der indtager stoffer, som ikke er nærende, men som indvirker på sindet.

Et af de stoffer er den hvide plantesaft, om man udvinder af den umodne frugtkapsel af opiumsvalmuen (papaver somniferum).

Disse stoffer har ændret historiens gang, medført krige, truet samfundene og bragt stærkt lidende mennesker frihed for smerte.

Opium har været kendt, brugt og misbrugt i mere end 6.000 år, men i Europa først i nyere tid, efter at man har lært at udskille morfin, heroin og codein af opium. Det drejer sig om stærkt afhængighedsskabende stoffer, især gør heroinet i løbet af kort tid mennesker til narkotikavrag.

Opiumsvalmuen dyrkes i østen og i hele verden er der til medicinsk anvendelse brug for ca. 800 tons opium pr. år, men der produceres årligt over 2.000 tons, et vidnesbyrd om misbrugets omfang og den økonomiske rækkevidde af den illegale handel, som det til dato ikke er lykkedes at komme til livs.

I Danmark har man i de senere år dyrket opiumsvalmuen af hensyn til frøene, der bruges som birkes til pynt på brød. Det har i nogle tilfælde givet anledning til, at valmuerne er blevet stjålet af personer, som har villet udvinde euforiserende stof af kapslerne.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.189 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her