Logo

Neuritis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Når nervens ledningsevne svigter.

 

Neuritis betyder egentlig betændelse i en nerve, men udtrykket er misvisende, da der næsten aldrig optræder betændelser i nerver.

Derimod er der ved neuritis (»nervebetændelse« eller polyneuropati) noget i vejen med nervernes ledningsevne, og det kan dels give smerter og dels lammelser. Ledningsevnen kan ofte genoprettes gennem en hensigtsmæssig behandling på en neurologisk hospitalsafdeling.

Lidelsen, som sædvanligvis begynder med følelsesløshed og kløe i det angrebne parti, opstår ofte i benene og kan skyldes visse sygdomme og forgiftninger som sukkersyge, alkoholisme og vitaminmangel.

Nogle former er det forholdsvis let at behandle med godt resultat, selv om behandlingen tager tid. Andre former har ringere og mere usikre udsigter for helbredelse.

Det er altid vigtigt, at patienten bliver tilset og genoptrænet, så musklerne holdes i funktion, indtil nervernes ledningsvirksomhed bliver normal igen.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.116 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her