Logo

Kryptorkisme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De sjældne tilfælde, hvor testiklerne ikke synker ned i pungen.

 

I fosteret udvikles kønskirtlerne hos drenge oppe i bughulen, og senere vandrer de ned gennem lyskekanalen. så de ved fødslen normalt ligger i pungen (scrotum). Men det er ikke helt sjældent, at testiklerne først vandrer ned under puberteten.

Hos ganske enkelte forbliver testiklerne i bughulen, og sker det, vil de sæddannende celler i testiklerne ikke udvikle sig normalt, og manden vil ikke være i stand til at få børn. Han lider da af det, som man kalder for kryptorkisme, som er en ret sjælden tilstand. Han er fuldt normal i mandlig henseende, idet hormonproduktionen ikke er påvirket, og han har normal kønsdrift, men er steril (ufrugtbar).

Derimod vil forplantningsevnen være uberørt i tilfælde, hvor kun den ene testikel er sunket ned i pungen, og der ellers intet er i vejen. En enkelt testikel fungerer lige så godt som to.

I de tilfælde, hvor testiklerne ikke synker ned hos en lille dreng, går sagkundskaben i vore dage ind for et tidligt operativt indgreb.

Selvom det drejer sig om et ganske lille indgreb, bør det dog altid udføres på en kirurgisk afdeling, hvor man er særlig motiveret for at foretage det. Det skal helst være på et centralsygehus, hvor overlægen har beskæftiget sig videnskabeligt med problemet.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.249 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her