Logo

Kolesterol

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvorfor er folk så bange for kolesterol?

Kolesterol er et fedtstof, der er en nødvendig bestanddel af alle celler, og som derfor også findes i kosten. Mennesket producerer selv kolesterol i leveren og i binyrerne.

Det har vist sig, at et højt fedtstofindhold i blodet (bestående af kolesterol og triglycider) hænger ret nøje sammen med forøget risiko for åreforkalkningssygdomme, og der har derfor i en periode været advaret mod næringsmidler med højt indhold af kolesterol, for eksempel æg og smør, men videnskabeligt velfunderede professorer og klinikchefer i Danmark har understreget, at der ikke er ført skygge af bevis for, at det er kolesterolet i kosten, der er årsag til de sygeligt forhøjede kolesterol-værdier i blodet og dermed til stigningen i antallet af hjertesygdomme.

Det er sandsynligvis en helt fejlagtig opfattelse, der i årtier er blevet indpodet i befolkningen, som om det drejede sig om en fastslået kendsgerning.

Man kan på trods af al fanatisme spise, hvad man har lyst til, når blot man passer på ikke at blive overvægtig.

Ernæringseksperter advarer dog imod et for stort sukkerforbrug (man kan helt undvære sukker) og ser helst, at det samlede fedtforbrug pr. dag ikke overstiger 25 procent af den samlede kalorieindtagelse (mod nu ca. 40 i almindelig kost). Resten af kalorieforbruget skal altså helst indtages i form af de billige kulhydrater og de dyre proteiner. Proteinbehovet er som regel dækket, når proteinet udgør 15 procent af det samlede kalorieforbrug.

• Se kosten og overvægt.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.334 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her