Logo

Klitoris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvilken betydning har klitoris?

Klitoris, hvis danske benævnelse er kilderen, er et lille organ af svampet væv, der ligger fortil imellem kvindens kønslæber.

Det er rent anatomisk et sidestykke til mandens penis, men er meget betydeligt mindre og står ikke i forbindelse med urinvejen.

Ved pirring under samleje eller ved selvtilfredsstillelse bliver klitoris større og mere fast.

Klitoris har ingen betydning for kvindens frugtbarhed, men er af afgørende betydning for hendes glæde ved det seksuelle samliv og spiller en betydelig rolle for hendes nydelse af det.

Bag hudhinden på klitoris findes der ligesom i penis såkaldte svulmelegemer, der kan fyldes med blod, og de giver klitoris en vis evne til at blive større.

Det lille organ er dog næsten helt gemt under den forreste del af de små køns læber og kan derfor være vanskeligt at føle for manden, der ved nænsom berøring af klitoris kan vække kvindens erotiske lystfølelse og dermed også rent fysisk forberede hendes organisme på samleje.

Det er muligt, at der hos kvinden kun findes en form for orgasme, nemlig klitorisorgasme, og at det som man kalder skede-orgasme, fremkommer ved, at klitoris bliver pirret noget under ethvert vellykket samleje.

Hos visse barbariske muslimer og negerstammer fjerner man klitoris hos pigerne, inden de blev kønsmodne, rimeligvis ud fra den antagelse, at man derved kunne undgå utroskab fra kvindens side.

• Se kønsorganer hos kvinder og orgasme.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.793 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her