Logo

K-vitamin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvilken betydning har K-vitamin?

 

K-vitamin. der findes i grønne, bladrige grønsager, dannes hos mennesket for størstedelens vedkommende af den normale bakterieflora i tarmen og er nødvendig af hensyn til blodets evne til at kunne koagulere.

 

K-vitamin gives enten til moderen, før hun føder, eller til barnet straks efter fødslen for at modvirke den blødningstendens, der findes hos nyfødte.

Det var den danske biokemiker Henrik Dam (1895-1975), der sammen med sin ti år yngre medarbejder, lægen Fritz Schønheyder, påviste, at blødningstendensen hos kyllinger skyldtes mangel på vitamin, der senere fik betegnelsen K-vitaminet. For opdagelsen af K-vitaminet fik Henrik Dam Nobelprisen i 1943.

• Se vitaminer.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.746 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.