Logo

Impotens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvorfor og hvornår bliver en mand impotent?

En stærk følelsesmæssig overensstemmelse er forudsætningen for, at et samleje kan blive tilfredsstillende for begge parter, og den forstyrrelse af den seksuelle funktion, der kan komme hos manden. og som kan hindre hans seksuelle udfoldelse, kalder man for impotens.

Den findes i flere former.

Impotens kan skyldes mangel på lystfølelse (libido), mangel på eller formindsket evne til, at penis blodfyldes og rejses (manglende erektion), for tidlig eller for sen udløsning af sæd fra penis (for tidlig eller for sen ejakulation).

Mangel på lystfølelse er noget rent psykisk og kan skyldes træthed eller sygdom, men kan også være en følge af præstationsangst hos manden, en stærk ængstelse for ikke at kunne leve op til sin seksualpartners forventninger til ham.

Her betyder kvindens reaktion meget. Er hun krævende, eller viser hun sin skuffelse over mandens midlertidige mangel på potens, vil impotensen vedvare, men giver hun ham indtrykket af, at det er uvæsentligt for hende, om han præsterer noget eller ej, og er hun kærlig og tålmodig overfor ham og derved skaber tryghed hos ham, vil hans præstationsangst efterhånden forsvinde, og han vil igen blive potent.

Nogle mænd er impotente overfor visse kvinder og ikke overfor andre. I nogle tilfælde kan mænd få så megen rejsning af penis, at den kan indføres i kvindens skede, men straks efter falder igen, så seksualakten ikke kan gennemføres. Også dette har næsten altid psykiske årsager hos manden, og kan skyldes, at han har en følelse af underlegenhed i forhold til partneren eller eventuelt er bange for at skade hende.

Hvis hun i virkeligheden ikke bryder sig om den seksuelle forening med manden, men ønsker, at det seksuelle samvær skal overstås så hurtigt som muligt, vil det virke tilbage til ham, så samværet ikke bliver tilfredsstillende for nogen af parterne. Der må være fuld gensidighed til stede. (Samlejets varighed er i øvrigt varierende, fra under 5 minutter til over en halv time).

Hvis en mand føler sig impotent, kan han ved en simpel prøve afgøre, om det er hans-potens, der er noget i vejen med, eller om det er samlivet, så hans potens altså er psykisk betinget.

Hvis det ved kraftig selvstimulering af lemmet er muligt at opnå fuld rejsning og eventuelt udløsning (altså både erektion og ejakulation) er det sandsynligvis samlivet, det er galt med, for så ville den kvindelige partner kunne stimulere ham på samme måde, hvis hun ville.

Kan han derimod ikke på denne måde opnå erektion, kan det dreje sig om en organisk lidelse, som han må søge læge for, men sådanne lidelser er sjældne.

Behandling med mandlige kønshormoner hjælper kun i rene undtagelsestilfælde og kun overfor mænd, der ikke er normalt udviklet. Overfor normale mænd kan de gøre ondt værre ved, at hypofysen nedsætter sin produktion af gonadotropiner, der stimulerer den naturlige produktion af testosteron i testiklerne.

Af og til kan uvirksomme midler have en vis skin-virkning, der beror på indbildning, men dog en virkning.

I op mod 99 procent af tilfældene er impotens psykisk betinget, men mænds kønsdrift nedsættes med stigende alder og hos enkelte og hos syge og afkræftede forsvinder den helt.

Kønsdrift er altid et overskudsfænomen, der af manden kræver, at han er udhvilet og veloplagt.

Alkohol i lettere doser kan somme tider virke potens-fremmende, fordi den får angsten til at svinde, men i større doser og ved langvarig brug plejer alkohol at medføre både svigtende erektions-evne og manglende ejakulation. Drankere er som regel impotente.

Der findes mænd, hvis evne til såvel erektion som ejakulation er intakt, men som må betegnes som psykisk impotente, fordi de følelsesmæssigt ikke formår at knytte sig så stærkt til en kvinde, at de opnår den fulde legemlige og sjælelige tilfredsstillelse hos hende. Det er Don Juan-typen, der søger den store oplevelse hos forskellige kvinder, men ikke finder den, fordi de mangler den psykiske evne dertil.

• Se seksuallivet.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.006 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her