Logo

Homoseksualitet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvad er homoseksualitet?

Homoseksualitet er en seksuel afvigelse, idet kønsdriften hos den homoseksuelle (homofile) er rettet mod en person af samme køn.

Biseksuel kaldes den, hvis kønsdrift er rettet mod personer af begge køn.

De fleste er heteroseksuelle, hvilket vil sige. at deres kønsdrift (libido) udelukkende er rettet mod personer af modsat køn.

I reglen er homoseksualitet psykisk begrundet og menes at gå tilbage til forhold i barndommen.

Indtil kønsmodningen (puberteten) vil et barn normalt søge omgang med personer af sit eget køn, men når kønsdriften melder sig, tiltrækkes de fleste af personer af modsat køn.

Enkelte modnes ikke på samme måde, men bliver af en eller anden psykisk årsag ved med at interessere sig for personer af samme køn.

Vedvarende homoseksualitet menes at forekommer hos ca. 4 procent af befolkningen i Danmark. men ifølge amerikaneren Kinseys undersøgelser skal mindst 46 procent af alle mænd og 26 procent af alle kvinder på visse tidspunkter af deres liv have haft homoseksuelle erfaringer, uden at de af den grund kan kaldes for homoseksuelle.

Der har været strid om, hvorvidt homoseksualitet kan være psykologisk smitsomt således, at for eksempel en ung mand kan blive homoseksuel af at blive forført af en voksen mand. Nogle hævder, at man afgjort ikke kan blive homoseksuel, hvis man ikke har anlæg for det, mens andre mener, at tidlige oplevelser altid sætter et vist præg på personligheden.

Det forekommer ikke sjældent, at homoseksuelle lever sammen i ægteskabslignende forhold. Mange homoseksuelle ønsker deres forhold anerkendt af almenheden. men de fleste danske er sikkert fortsat af den opfattelse, at homoseksuelle forhold hører ind under det begreb, som kaldes privatlivets fred.

Homoseksuelle kvinder kaldes lesbiske efter øen Lesbos i Det ægæiske Hav, hvor kvindelig homoseksualitet skal have været udbredt i oldtiden.

• Se seksuelle afvigelser.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.419 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her