Logo

Hjerteneurose

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Er nervøst hjerte noget rent psykisk?

En hjerteneurose eller nervøst hjerte er en lidelse, som man selv synes, at man har, skønt en læge efter en undersøgelse siger, at hjertet i virkeligheden ikke fejler noget.

Man plejer at regne den med til de såkaldte psykosomatiske sygdomme, det vil sige de sygdomme, hvor legemlige og sjælelige faktorer ganske særligt påvirker hinanden.

Et menneske med nervøst hjerte kan få hjertebanken og føle stik i hjerteregionen, når vedkommende er i hvile om aftenen efter sengetid og har opmærksomheden henledt på hjertets arbejde, især når der er vanskeligheder med at falde i søvn og man ligger på venstre side, så man tydeligt kan mærke hjerteslagene.

Man kan så blive bange for, at der er noget alvorligt i vejen med hjertet, og det kan få det til at slå hurtigere, og så bliver man endnu mere bange.

Masser af mennesker har oplevet det, sikkert langt flere end de, der finder på at spørge en læge om det.

Et ekstra hjerteslag eller et oversprunget hjerteslag, en såkaldt ekstrasystole, er også noget almindeligt forekommende, som de fleste mennesker har oplevet. Det betyder ingenting, når blot det sker en gang imellem og ikke til stadighed.

Det bedste middel mod et nervøst hjerte er at lade være med at være bange for det og holde op med at tænke på det. Desværre er det et råd, som det i praksis er meget vanskeligt af følge.

Men det, der er i vejen, har ikke noget med hjertet at gøre, det er et eller andet i ens livsførelse, der skaber en sjælelig uro og måske kan rettes.

Smerter i brystmusklerne skyldes, at man strammer dem eller ånder så kraftigt, at man belaster dem.

En hjerteneurose rammer især mennesker, der har for meget tid til at tænke på sig selv, og som ryger for meget. Man kan modvirke tilstanden ved rigelig motion og frisk luft.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.587 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her