Logo

Hermafrodit

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvad er en hermafrodit, og findes sådanne i virkeligheden?

I grækernes gudeverden var Hermafroditos søn af Hermes og Afrodite, og han og hans elskede, nymfen Salmacis, forenedes til et legeme med præg af begge køn.

En ægte hermafrodit er en person, der er så vel mand som kvinde, så både testikler og æggestokke findes, men det er hos mennesker så uhyre sjældent, at det i praksis næppe forekommer.

Derimod sker det ret ofte, at en kvinde eller en mand har ydre træk, der ligner det andet køns (pseudohermafroditisme), for eksempel kan det forekomme, at klitoris hos kvinden ligner en penis, og da man i praksis bestemmer kønnet efter de ydre kønsorganer, kan det undertiden ske, at et spædbarn får tildelt et køn, som det senere som voksen ønsker at få ændret. Man taler da om et kønsskifte, skønt det i virkeligheden ofte drejer sig om en kønskorrektion.

Kønsskifte kan foretages på mænd, der har en trang til at blive kvinder, eller på kvinder, som i lang tid har haft en stærk trang til at blive mænd og fungere som mænd.

Der er i Danmark ingen lovbestemmelser, der hindrer det, og når kønsskiftet er gennemført, kan vedkommende få ændret fornavn, personnummer og få ret til at gifte sig.

Ved et kønsskifte foretages der ofte kastration (somme tider kun sterilisation), og der gives kønshormonbehandlinger, der medvirker til at give præg af det ønskede køn.

I nogle tilfælde får kvinden brystet bortopereret, og hos mænd kan der ved en eller flere operationer frembringes en kunstig vagina (skede), der kan fungere ved samleje.

Ved kvinders kønsskifte til mænd kan der ikke laves nogen penis, men alligevel synes det som om kvinder, der skifter køn til mand, ofte fungerer bedre end mænd, der skifter køn til kvinde.

En ufravigelig forudsætning for kønsskifter er psykisk stabilitet, så der er en vis sikkerhed for, at skiftet ikke fortrydes.

Kønsskifte er dog ikke noget almindeligt. Her i landet har ikke over 100 personer skiftet køn.

Nogle har været særdeles tilfredse med det, andre har været mindre tilfredse, og nogle har fortrudt kønsskiftet.

• Se Kønsorganer.

.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,6 (18 stemmer)
Siden er blevet set 7.191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Opkastning sker normalt efter stærk kvalme ved muskelsammentrækninger, der bringer den indtagne mad...
• CøliaciDet er en ret sjælden lidelse. Den forekommer i Europa med ca. 40 tilfælde pr. 100.000...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os