Logo

Håraffald

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvad er årsagerne til håraffald?

En udtynding af hovedhåret, som eventuelt kan føre til skaldethed kan have flere årsager, enten sygdom i hovedbunden (især seborré) eller sygdomme i andre organer. Undertiden er et sådant håraffald forbigående.

Mange kvinder taber en del hår efter, at de har født, men dette håraffald fortager sig altid efter nogen tids forløb.

Det er oftest mænd, der bliver skaldede, og her betyder de arvelige anlæg mest og er også afgørende for, om håret tabes først ved tindingerne eller på issen. Der findes slægter, hvor næsten alle mænd er skaldede.

Håraffald tillægges ofte - og oftest med urette - hormonale forhold.

Der sælges og anbefales et utal af midler mod skaldethed, men der er ingen grund til at have tiltro til dem. Disse såkaldte vidundermidler er dyre, men resultaterne af dem uhyre beskedne selv efter lang tids brug. Kraftig massage af hovedbunden kan måske fremkalde nogle små dunagtige hår, men ikke rigtigt hår.

Hårtab, der skyldes sygdom, kan man få behandling for hos en hudlæge (dermatolog), men skaldethed, beroende på arvelige egenskaber, er der intet at gøre ved. Man må enten affinde sig med sin skaldethed eller anskaffe sig en paryk.

Transplantation af hår er en mulighed, som nogle udnytter, men dels er det meget dyrt at få håret flyttet fra nakke og sider op på hovedet, og dels bliver resultaterne efter mange danske plastikkirurgers opfattelse ikke rigtig tilfredsstillende, udgifterne ved det taget i betragtning. Men nogle er godt tilfredse med de hårtransplantationer, som de har fået udført, så fraråde, at de får det gjort, kan man altså ikke.

En særlig form for håraffald er den, der rammer patienter, der har gennemgået en kemokur for kræft. En del af dem bliver fuldstændig skaldede, og det gælder både kvinder og mænd, men når kemokuren er heldigt gennemført, og der er gået lidt tid, får de håret igen i samme omfang som tidligere.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.585 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her