Logo

Fysiurgi og fysioterapi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvad menes der med disse to betegnelser?

Fysiurgi er sygdomsbehandling "med naturens midler", det vil sige varme, kulde, bevægelser, bade, sygegymnastik, massage, elektricitet, ultralyd og lys- og strålebehandling.

Den lægelige udøver af faget kaldes for fysiurg og hjælperne fysioterapeuter og ergoterapeuter, idet ergoterapi er optræning af patienter ved at opøve dem i et arbejde. (Ergon er græsk og betyder arbejde).

Fysiurgien og dens hjælpediscipliner spiller en stor rolle inden for revalideringen (arbejdet med at bringe de syge tilbage til en meningsfyldt plads i samfundet).

En fysioterapeut er en person, der har gennemgået en 3-årig uddannelse på en af de fire skoler her i landet, der uddanner fysioterapeuter (i Holstebro, Århus, København og Skodsborg), og som derefter har fået autorisation til at udføre fysioterapi efter en læges anvisning.

Fysioterapeuten beskæftiger sig med massage, revalidering, tilpasning af boliger til handicappede, instruktion til vordende mødre med henblik på fysisk og psykisk forberedelse til fødslen, genoptræning, ledtrigøring, varmeog kulde-behandling, behandlinger i vand og meget andet.

Der er fysioterapeuter ikke blot på hospitalernes fysiurgiske afdelinger, men også på de medicinske, ortopædiske, neurologiske, psykiatriske og på fødeafdelingerne. Også på plejehjem for gamle og på institutioner for legemligt handicappede er der brug for dem.

Endelig har ikke så få fysioterapeuter private klinikker, hvor patienter behandles efter henvisning fra praktiserende læge eller hospital.

Der er ca. 3.500 medlemmer af foreningen Danske Fysioterapeuter, hvis formål er at varetage medlemmernes faglige og økonomiske interesser, og som udgiver Tidsskrift for Fysio-terapeuter.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.955 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her