Logo

Elektroencefalogram EEG

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Her får en ung kvindelig patient fremstillet et såkaldt elektroencefalogram. Der er fastgjort elektroder på hendes hoved, og ved hjælp af dem aflæser elektroencefalografen (et følsomt elektrisk apparatur) de svage elektriske svingninger, der altid foregår i hjernen. Disse svingninger aftegnes på en papirstrimmel (enæfalogrammet). Svingningernes takker og kurver giver den kyndige læge besked om, hvorvidt der er normale eller unormale tilstande i hjernen og hjælper altså lægen til at stille den rigtige diagnose.

Hvad kan det fortælle om hjernen?

Et elektroencefalogram (EEG) er en optegnet kurve. over de svage elektriske strømme, der frembringes af nerveaktiviteten i hjernen. Strømmene registreres ved hjælp af elektroder, fastgjort til hovedbunden, hvorfra de via en forstærker ledes til det måleapparat, der kaldes for en elektroencefalograf.

Kurverne varierer fra person til person og viser karakteristiske ændringer ved visse sygdomme, for eksempel epilepsi og hjerne svulster.

Ved dødens indtræden ophører den elektriske aktivitet i hjernen, og man får da, hvad der kaldes for et fladt elektroencefalogram, et af de sikre hjernedødskendetegn.

• Se hjernen.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.437 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her