Logo

Difteri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvorfor vaccineres der stadig mod difteritis?

Tidligere var difteri en almindelig og med rette frygtet sygdom, som især ramte børn. Dødeligheden var op imod 4 pr. 100 angrebne.

Sygdommen, der kun kan angribe mennesker, skyldes bakterien Coryne-bacterium diphteriae, som overføres ved dråbeinfektion.

Bakterien danner i svælget hvide belægninger, som kan brede sig til næsen og luftrøret, så patienten kan dø af kvælning.

Den producerer tillige et stærkt toksin (bakteriegift), der kan angribe hjertet og centralnervesystemet og føre til hjerte sygdom og lammelser.

Nu kan man farefrit og særdeles effektivt vaccinere mod difteri, idet man skaber en såkaldt anti-toksisk immunitet (modstandskraft overfor bakteriegiften).

Vaccinationen foretages sammen med vaccinationerne mod stivkrampe og polio ved anvendelse af den såkaldte triple-vaccine, som alle børn bør vaccinere s med i 5, 6 og 15 måneders alderen.

Når difteri i vore dage er udryddet i Danmark, skyldes det vaccinationerne, men sløses der med dem ved, at forældre forsømmer at lade deres børn vaccinere, kan sygdommen komme igen og på ny kræve dødsfald blandt danske børn som i begyndelsen af dette århundrede.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.297 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her