Logo

Cloward's operation

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvordan der ved operation kan hjælpes på discuslidelser i halsen

R. B. Cloward var den fremragende amerikanske neuro-kirurg, der i 1958 for første gang beskrev den operation, som han siden har fået sit navn knyttet til.

Den er udført mange gange, også i Danmark.

 

Der tages en knogleprop fra patientens hoftekam, og proppen passes ind i størrelse med et hul, som bores i halshvirvlerne, hvor der har været en såkaldt prolaps, det vil sige en bruskbrok, der kan trykke på en nerverod eller på selve rygmarven, hvad der kan gøre meget ondt, så patienterne har svært ved at sove om natten.

Det kan også være et knoglefremspring, en såkaldt osteofyt, der trykker på en nerverod.

Ved operationen i halsen holdes musklerne til side, så de ikke gennemskæres, og neuro-kirurgen kan se halshvirvlernes forside og lave et borehul over den syge bruskskive.

Prolapsen eller osteofytten kan fjernes gennem borehullet, og bagefter indsættes knogleproppen, der så vokser sammen med de tilstødende halshvirvler.

Normalt kan patienten begynde lettere arbejde efter tre måneders forløb.

Lige efter operationen er det kun fem procent, der er fri for symptomer, men operationen er på langt sigt en meget stor fordel for de tidligere så forpinte patienter med de særlige nakkelidelser.

De praktiske resultater fra 1106 patienter, behandlet efter Cloward's teknik i tiden fra april 1965 til oktober 1979, er offentliggjort fra neurokirurgisk afdeling på Århus Kommunehospital, og de gode erfaringer er fortsat.

Reumatologer og fysiurger forbereder omhyggeligt patienterne på operationen og hjælper dem bagefter med en hensigtsmæssig genoptræning.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1090628-02-2017 14:01:28 Christina Sietam
Blev opereret som 21 og 32 årig med denne metode. Har aldrig haft problemer siden med nakken. Det eneste lidt svære er at vende sig og se bagud ved bilkørsel når jeg bakker (manden siger jeg bare skal bruge bakspejlet......)

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her