Logo

Antabus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

På ambulatorierne lader man klienterne tage antabus for at afholde dem fra at drikke, - og den regelmæssige dosis indtages i reglen under en vis kontrol.

Hvordan virker antabus?

Antabus eller disulfiram er et stof, der gør folk overfølsomme for alkohol. Det virker ved, at alkohols første nedbrydningstrin acetaldehyd ophobes i blodet og giver stærk utilpashed. '

Antabus er ikke i sig selv giftigt, men det får al spiritus til at virke giftigere. Man kan således ved hjælp af antabus rejse et kemisk gærde imellem alkoholisten og det, som han ikke kan tåle og ødelægger sig selv med, fordi han ikke vil eller kan undvære det.

Antabus løser ikke noget alkoholproblem, men kan undertiden være en hjælp til at få det løst for den, der virkelig ønsker at give afkald på alkohol, og som lider af den sygdom, som alkoholisme vel egentlig er.

Antabus er en dansk opdagelse, gjort i 1945 af professor, dr. med. Erik Jacobsen og laboratoriechef dr. pharm. Jens Hald, der ved en fejltagelse kom til at prøve stoffet på sig selv.

Det blev senere gennemprøvet på mange andre mennesker (først af psykiateren Martensen Larsen), og det blev markedsført i 1948 og er siden blevet meget brugt i behandlingen af alkoholikere.

Det har ingen væsentlige bivirkninger, men nogle alkoholikere mener, at det nedsætter potensen. Dette er dog oftest kun en undskyldning for ikke at tage det. I virkeligheden er det alkoholmisbruget, der er en hyppig årsag til impotens.

Man bør aldrig give nogen antabus uden at meddele vedkommende det.

• Se alkoholisme.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.145 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her